Jeg havde en rest grillet kylling til overs fra middagen dagen før og overvejede, hvad jeg skulle bruge det til. Da vi her hos os elsker omeletter, var det en oplagt mulighed for en nem og lækker middagsret.
Til denne omelet brugte jeg zucchini, men du kan bruge alle slags grøntsager og alle forskellige salater. Tjek hvad du har i køleskabet og brug det - min zucchiniversion kommer her
Ingredienser
til 1 person
- en rest grillkylling skåret i tynde skiver
- en zucchini - jeg havde en gul, så det var det, jeg brugte
- 1 stængel bladselleri
- salat
- lidt rødkål
- oliven
- 2 fed hvidløg
- evt lidt chili
- 2 æg
- salt og peber
Sådan gør du
- Start med at skære det grillede kyllingekød i tynde skiver
- Skyl zucchinien, flæk den midt igennem og skær den i skiver
- Skyl bladselleristænglen og skær den i skiver
- Hak og sautere hvidløg og chili og tilsæt zucchinien og bladselleri. Sauter i et par minutter, til zucchinien er blevet lidt blød men ikke for meget. Lad det køle af mens du tilbereder resten
- Skyl salaten og tør den. Afhængigt af, hvilken salat du bruger, kan du dele den i mindre stykker.
- Snit lidt rødkål - hvidkål kan også sagtens bruges, hvis du har noget af det
- Slå to æg ud i en skål og pisk det sammen med lidt salt og peber
- Varm olivenolien op i en pande og lav en omelet. Undlad at vende den - lad den 'sætte sig' af sig selv
- Læg omeletten på en tallerken. Fordel salat, rødkål og zucchiniblandingen over omeletten. Læg skiverne af den grillede kylling over samt nogle oliven
Og så har du en lækker, nem og sund ret, som du kan servere med en grøn salat og evt en skål sød chilisauce