Pandekager med æblekompot

At lave og spise pandekager er bare sagen. Både dessert pandekager og madpandekager. Her har jeg lavet dessertpandekager med æblekompot i små lækre pakker/poser. Undlader man at komme sukker, kanel  og kardemomme i dejen, kan man fylde pandekagerne med fx hjemmelavet laksesalat og bruge dem som en fin forret eller som tapas


Ingredienser

 ca 8 pandekager, min pande er 24 cm

  • 3 dl hvedemel
  • 3 æg
  • 3 - 3½ dl mælk
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • ½ tsk stødt kanel
  • 1 knivspids salt
  • evt revet skal af 1 ubehandlet/økologisk citron
  • smør til stegning

Til servering

  • ½ portion æblekompot
  • lidt kanel/sukkerdrys, lige meget kanel og sukker rørt sammen
  • pynt med hakkede nødder, tørrede tranebær, chokoladeknapper eller andet, du har lyst til

    Sådan gør du

    1. Kom mel, salt og sukker i en skål og ved det sammen
    2. Tilsæt mælken lidt ad gangen og rør det, så dejen ikke klumper
    3. Rør derefter æggene i ét ad gangen
    4. Steg pandekagerne på en pande (min er 24 cm) i lidt smør til de er lækre gyldne på begge sider
    5. Lav små pakker af pandekagerne ved at lægge æblekompotten midt på pandekagen og derefter lave en lille pakke/pose af pandekagen, som du lukker med et stykke snor
    6. Server de fyldte pandekager på tallerkener pyntet med fx nødder, tørrede tranebær og chokolade, eller hvad du har lyst til og drys med lidt kanel-sukker

    Tips:

    Du kan erstatte lidt af mælken med hvidtøl/øl. De giver lækre og sprøde pandekager

    Du kan komme krydderier i pandekagedejen afhængig af, hvilket fyld du vil have i - fx er kardemomme, vanilje eller kanel super godt

    Du kan komme mange slags fyld i pandekagerne:

    • forskellige marmelader eller kompotter, nødder, mandler, rosiner, marcipan, chokolade, bær og/eller frugt
    • iskugler, flødeskum