Røget laksesalat med anis-citron sirup

Laks er en herlig fisk. Her har jeg brugt strimlet, røget laks sammen med en anis-citron sirup som en lækker forret. Jeg havde i forvejen lavet en anis-citron sirup, men her får du opskriften på en mindre portion. Jeg brugte rørsukker, for at få den brune farve sammen med anis. Får du lavet for meget anissirup, så fortvivl ikke. Det kan sagtens hældes på en rengjort flaske eller glas og gemmes til is, dessert eller salatdressing. Retten er ligeledes velegnet som en del af en fiske- tapasmenu, blot i mindre portioner


Ingredienser

til 4 personer som forret eller til 8 små anretninger til tapas

  • 8 skiver røget laks
  • 1½ tsk tørret timian
  • 3 spsk citronolie - har du ikke det, bruger du 3 spsk olivenolie blandet med 2 spsk friskpresset citronsaft

Anis-citron sirup

  • 1 dl friskpresset citronsaft
  • 1 dl sukker, jeg brugte rørsukker
  • 1 dl vand
  • 4-5 anisstjerner

Sådan gør du

  1. Rør citronolie og tørret timian sammen
  2. Skær laksen i tynde strimler og vend den i citronolien. Lad laksen trække, mens du koger din anis-citron sirup 
  3. Kom vand, friskpresset citronsaft, sukker og anis stjerner i en gryde . Kog det op og lad det simre til det er kogt ind til ca halvdelen og køl det af. Siruppen bliver tykkere, når den køler af
  4. Kom et par spsk af siruppen i hver af nogle små portionsskåle eller tallerkener og drys lidt frisk timian hen over. Har du ikke frisk timian, kan du sagtens bruge tørret
  5. Form laksestrimlerne med 2 teskeer, så de bliver som kødboller og læg én i hver portionsskål
  6. Pynt med en kvist timian og en spiselig blomst, hvis du har det