Sødkartoffel karry

Jeg fik nogle stykker sødkartoffel til rest efter at have skåret tynde skiver til en sødkartoffel moussaka. Disse 'rester' skulle omsættes til en indisk inspireret karryret. Det blev til denne nemme og lækre vegetariske sødkartoffel karry med spinat og peberfrugt i en lækker krydret kokos. Jeg bagte sød kartoffelfelternene før, jeg kom dem i retten - det blev ret godt. Alle slags grøntsager er faktisk velegnede sammen med de søde kartofler, og har du ikke lyst til en vegetarret, kan du tilføje kylling til retten (ca 250 g til 2 personer og tilsætte det, når løg og hvidløg er sauteret - du kan også se en opskrift her)


Ingredienser

Til 2 personer

  • 500 g sød kartoffel
  • 1 spsk olie + 1 tsk salt
  • 1 løg
  • 1 solo hvidløg eller 3-4 almindelige fed hvidløg
  • ca 3 cm frisk ingefær
  • 1 rød peberfrugt
  • 50 g sukkerærter
  • 50 g babyspinat
  • 4 limeblade, kan erstattes af revet skal af en limefrugt
  • 3 tsk karry, gerne en lidt stærk karry
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk knust chili eller chilipulver
  • ½ tsk sukker, gerne kokossukker
  • 1 ds kokosmælk, 400 ml
  • olie til stegning, gerne kokosolie

Til servering

  • 2 dl ris 
  • frisk koriander


Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  2. Skræl sødkartoflerne, skær dem i tern på ca 1½ x 1½ cm og kom dem i en skål sammen med olie og salt
  3. Læg kartoffelternene på en bageplade med bagepapir og bag dem i 15 minutter
  4. Imens piller og hakker du løg og hvidløg
  5. Skræl ingefær og skær det i små tern
  6. Skyl peberfrugten og skær den i små tern
  7. Skyl sukkerærterne og skær dem igennem på langs
  8. Kog risene efter anvisning på pakken
  9. Varm olien op i en pande med høj kant eller en gryde og sauter løg, hvidløg, ingefær og limeblade et par minutter
  10. Hvis du vil have kylling i, tilsætter du det her og bruner det
  11. Tilsæt karry, stødt spidskommen og chili og vend det godt rundt
  12. Tilsæt kokosmælk og sukker og lad det hele simre ved svag varme ca 10 minutter (eller til kyllingen er mør)
  13. Når de søde kartofler er bagt færdige, tilsættes de sammen med peberfrugt, sukkerærter og spinat, og det hele varmes igennem, så spinaten 'falder sammen'
  14. Inden servering drysses med frisk koriander
  15. Server retten med ris