Sødkartoffel karry med kylling

Jeg fik nogle stykker sødkartoffel til rest efter at have skåret tynde skiver til en sødkartoffel moussaka. Disse 'rester' skulle omsættes til en indisk inspireret karryret. Det blev til en nem og lækker vegetariske sødkartoffel karry med spinat og peberfrugt i en lækker krydret kokos. Min mand foreslog, at jeg også lavede en version med kylling, så det gjorde jeg. Jeg bagte sødkartoffelfelternene før, jeg kom dem i retten - det blev ret godt. Alle slags grøntsager er faktisk velegnede sammen med de søde kartofler, så har du nogle rester i køleskabet, så brug dem


Ingredienser

Til 2 personer
  • 500 g sød kartoffel
  • 1 spsk olie + 1 tsk salt
  • 200 g kyllingebryst
  • 1 løg
  • 1 solo hvidløg eller 3-4 almindelige fed hvidløg
  • ca 3 cm frisk ingefær
  • 1 rød peberfrugt
  • 50 g sukkerærter
  • 50 g babyspinat
  • 4 limeblade, kan erstattes af revet skal af en limefrugt
  • 3 tsk karry, gerne en lidt stærk karry
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk knust chili eller chilipulver
  • ½ tsk sukker, gerne kokossukker
  • 1 ds kokosmælk, 400 ml
  • olie til stegning, gerne kokosolie

Til servering

  • 2 dl ris
  • frisk koriander
  • lidt tynde peberfrugtstrimler
  • 1 spsk kokosflager


Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  2. Skræl sødkartoflerne, skær dem i tern på ca 1½ x 1½ cm og kom dem i en skål sammen med olie og salt
  3. Læg kartoffelternene på en bageplade med bagepapir og bag dem i 15 minutter
  4. Imens piller og hakker du løg og hvidløg
  5. Skræl ingefær og skær det i små tern
  6. Skyl peberfrugten og skær den i små tern
  7. Skyl sukkerærterne og skær dem igennem på langs
  8. Skær kyllingebryst i passende, mundrette tern
  9. Kog risene efter anvisning på pakken
  10. Varm olien op i en pande med høj kant eller en gryde og sauter løg, hvidløg, ingefær og limeblade et par minutter
  11. Tilsæt kylling og rist det på alle sider
  12. Tilsæt karry, stødt spidskommen og chili og vend det godt rundt
  13. Tilsæt kokosmælk og sukker og lad det hele simre ved svag varme ca 10 minutter (eller til kyllingen er mør)
  14. Når de søde kartofler er bagt færdige, tilsættes de sammen med peberfrugt, sukkerærter og spinat, og det hele varmes igennem, så spinaten 'falder sammen'
  15. Inden servering drysses med frisk koriander og pyntes med strimler af rød peber og kokosflager
  16. Server retten med ris