Spinatomelet med asparges og rejer

Jeg har lavet en grøn tærte og grønne pandekager, hvor jeg brugte den sunde spinat for at få den grønne farve. Derfor tænkte jeg, at det også kan lade sig gøre at lave en grøn omelet. Og det kan det.

Jeg havde lyst til rejer og asparges, så det blev mit fyld. Men der er mange variationsmuligheder, så man kan fylde omeletten med lige det, man har lyst til. Et par eksempler kan være ristede, tynde kyllingestrimler, tynde, ristede oksekødstrimler eller muslinger og så kombinere dette med, hvad man har lyst til af grøntsager  


Ingredienser

til 2 person

Omelet

  • 4 æg
  • 40 g spinat
  • 1½ tsk Sambal-Oelek eller anden chiliasta
  • 2 tsk friskpresset limesaft
  • 2 spsk vand
  • salt og friskkværnet sort peber
  • 1 spsk olivenolie til stegning

Fyld

  • 200 g kogte rejer
  • 50 g bønnespirer
  • ½ bundt grønne asparges
  • 4 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • 1 spsk olivenolie til stegning

Salsa

  • 200 g små cherrytomater
  • 100 g melon, jeg brugte galia pga farven
  • 2 forårsløg
  • 125 g radisser
  • 3 spsk frugtbalsamico, jeg brugte blåær/havtorn

Til servering

  • ½ bundt grønne asparges
  • lidt bønnespirer

Sådan gør du

Salsa

  1. Skyl og skær tomaterne i kvarte
  2. Skær melon i tern på ca ½ x ½ cm
  3. Skær radisser og forårsløg i skiver
  4. Bland ingredienserne i en skål og hæld frugtbalsamico over. Lad det hvile

Fyld

  1. Hak hvidløg og chili fint
  2. Varm en pande op med 1 spsk olie og sauter hvidløg og chili
  3. Tilsæt rejerne og rist dem 1-2 minutter. Sørg for, at de er tørre, når du kommer dem på panden, så de rister i stedet for at koge. Tag rejerne op på en tallerken og stil dem til side (jeg brugte vannamei-rejer med haler, så jeg pillede halerne af, da jeg havde ristet rejerne. Det er upraktisk med haler på, når rejerne skal være fyld i en omelet :-) I stedt kan bruges kogte, store grønlandske rejer, så slipper man for at pille halerne af)
  4. Tør panden af og varm den op igen med ½ spsk olivenolie og rist asparges heri 1½ minut - også de asparges, der skal bruges til serveringen. Stil aspargesene til side

Omelet

  1. Blend alle ingredienserne til omeletten i en blender
  2. Kom ½ spsk olivenolie yderligere på panden (der er olie til rest fra aspargesene), hæld ægge/spinatmassen på og steg omeletten på den ene side
  3. Læg rejer, asparges og halvdelen af bønnespirerne på den ene halvdel af omeletten, fold den anden halvdel over til en halvmåne og lad forsigtigt omeletten glide over på et fad
  4. Pynt med resten af aspargesene, resten af bønnespirerne og radissesalsa