En rest kartofler og nogle porrer, der er ved at være kedelige kan nemt forvandles til en lækker suppe på en kold og blæsende dag. Kom lidt lækre krydderier i, og du har en dejlig duftende suppe, der smager herligt.
Jeg toppede suppen med stegte rosenkål og bacon. Erstat bacon med nødder eller top blot med rosenkål, og du har en herlig vegetarsuppe
Ingredienser
til 4 personer
- 500 g kartofler
- 2 porre
- 1 rest aspargesbroccoli eller almindelig broccoli, ca 100 g
- 1 l grøntsagsbouillon
- 4 fed hvidløg
- 1½-2 gule chili, evt røde hvis ikke du kan finde gule
- 30 g ingefær
- 1 tsk kardemomme
- 1 stor tsk karry
- saft af 1 appelsin
- ½ dåse kokosmælk, 200 ml
- 1 spsk kokosolie til stegning, anden olie kan bruges
til servering
- 150 g bacon i skiver
- 20 rosenkål
- 1 håndfuld basilikum
Sådan gør du
- Rens kartoflerne, de behøver ikke blive skrællet, og skær dem i mindre stykker
- Rens porre og aspargesbroccoli/broccoli og skær i mindre stykker
- Pil og hak hvidløg, skær chili i skiver og skræl og hak ingefær
- Pres appelsinen
- Pil de yderste blade af rosenkålene og skær kålene i halve
- Skær bacon i 'tern'
- Varm en gryde op til middel varme og rist karry heri 1 minut under omrøring
- Tilsæt olien og sauter hvidløg, chili, ingefær og porre heri til porren bliver lidt blank
- Tilsæt kardemomme, kartofler og aspargesbroccoli og rist 1 minut
- Tilsæt grøntsagsbouillon og appelsinsaft og lad suppen simre under låg i 15 minutter
- Mens suppen simrer, steger du bacon på en tør pande til det bliver sprødt. Hæld noget af fedtet fra under vejs. Hæld det ristede bacon i en lille skål
- Lad lidt af fedtstoffet blive i panden og rist rosenkålene heri med den skårne side nedad i 3-4 minutter til de er brune. Vend dem derefter, så de steges brune på den anden side 3-4 minutter. Lad dem 'passe sig selv' mens de steger, så du ikke ødelægger dem - de falder nemt fra hinanden. Tag dem af panden og kom dem i en skål
- Når suppen er klar, blendes den og hældes i en ren gryde. Tilsæt kokosmælk og varm igennem
- Server suppen i skåle eller dybe tallerkner med lidt stegte rosenkål og bacon på toppen, drysset med frisk basilikum
Server med lækkert brød, fx naanbrød eller grillede
pitabrød, som du kan grille mens suppen varmes igennem. Hjemmelavede rugbrødschips er også super til suppen