Kylling-broccolitærte

Det fungerede super fint, da jeg lavede pulled chicken forleden, så det ville jeg prøve i en kyllingetærte. Jeg synes, broccoli er rigtig godt sammen med andet tærtefyld, så det blev en kyllinge-broccolitærte. Til den serverede jeg en blomkålssalat med kirsebærbalsamico


Ingredienser

til 4 personer

Tærtedej

Jeg bruger ofte en færdiglavet tærtedej - som regel den fra Netto. Den er rigtig god. Har jeg god tid, laver jeg tærtedejen selv

  • 100 g kold smør
  • 180 g hvedemel - 60 g kan erstattes med rugmel
  • 2 spsk vand
  • ½ tsk salt

Fyld

  • 1 1/2 stykke kyllingebryst (ca 300 gram)
  • 2 stilke bladselleri
  • 1 porre
  • 1/2 - 3/4 broccoli
  • 2 fed sorte fermenterede hvidløg (alternativt almindelige hvidløg)
  • 2 tsk karry
  • olivenolie til stegning
  • 3 æg
  • 225 gram skyr, 0,2%

Sådan gør du

Tærtebund
Hvis du bruger færdiglavet tærtedej, springer du til punkt 3 

  1. Skær smørret i stykker og hak det sammen med melet
  2. Tilsæt vand og salt og ælt dejen sammen. Lad den hvile i køleskabet ca ½ time
  3. Smør tærteformen
  4. Tryk dejen ud i en tærteform (ca. 24 cm) - husk også op ad kanterne
  5. Prik huller i tærtebunden med en gaffel 
  6. Forbag tærtebunden ca. 10 min ved 180 grader (varmluft)

    Fyld

  1. Gnid kyllingebryst med 1 tsk karry samt friskkværnet pepper
  2. Skyld og snit porrer og bladselleri i tynde skiver
  3. Hak hvidløg
  4. Del broccoli i små buketter
  5. Varm olien op i en gryde eller pande og steg kyllingestykkerne heri til de er gennemstegte
  6. Når kyllingestykkerne er gennemstegte tages de op og porrer og hvidløg sauteres i den rest olie der er tilbage i gryden, indtil porerne bliver blanke (tilsæt evt lidt mere olie, hvis grøntsagerne sætter sig fast)
  7. Tilsæt broccoli og sauter i 2 minutter
  8. Tilsæt bladselleri og sauter i 1 minutter
  9. Lav trævler af kyllingestykkerne - 'pulled chicken' - ved at trække dem fra hinanden med 2 gafler (se billede nedenfor)
  10. Pisk æg, skyr og 1 tsk karry sammen med en gaffel
  11. Varm ovnen op til 180 grader (varmluft)
  12. Fordel kyllingetrævlerne på tærtebunden
  13. Fordel grøntsagsfyld hen over og hæld æggemassen over til sidst
  14. Bag nu tærten ved 180 grader (varmluft) i ca 30 minutter til æggemassen har sat sig og er stivnet

    Server tærten med en salat til. Jeg serverede en bomkålssalat

    Tip: Hvis du har en ovn, der kan give undervarme med luftcirkulation, behøver du ikke forbage tærtebunden men give den 200 grader i ca 25 minutter på underste ribbe

Tilbehør der passer til